Vertel mij jouw verhaal

Luister, lees en zie hoe de mensen die je voorgingen de avonturen hebben beleefd. Ik hoor ook graag jouw ervaringen!

Schrijf een review

Wat een geweldige belevenis!

Cultuur

Wat een verrassing en wat een geweldig kado!
We zijn naar Zeeland geweest, veel verwacht maar dat niet! Onderweg een stop met een heerlijke lunch in een mooi oud kerkje. Een erg bijzondere locatie om te lunchen. Daarna rustig door gereden naar alweer een bijzondere locatie. Een hotel wat vroeger een mannenhuis was. Daarna een stadswandeling, wauw. En de avond afgesloten in een hele oude locatie waar we genoten hebben van een 4- gangen diner. Wat een feest voor de smaak papillen!
Na een heerlijk ontbijt, als kers op de taart een heerlijke knooppunten wandelroute! En daarna via een toeristische route weer naar huis.
Wat een geweldige belevenis, dank je wel!!

- Bert en Berdith

Een cadeautje aan jezelf!

Actief

Wat een verrassingen! Wat was het genieten! Wat is het leuk om jezelf of een ander dit weekend cadeau te doen!

Wij zijn (voor de tweede keer) 2 dagen en 1 nacht weg geweest. En we kunnen van beide keren zeggen, wouw wat is het gaaf! Michel stemt supergoed op jou de activiteiten af, en echt eerlijk, elke activiteit is weer mega leuk!

We hebben het eerste weekend thema Welness geboekt. En nu een jaar later het thema Actief. Twee totaal verschillende weekenden maar twee keer heel veel plezier gehad! Het paste perfect en sloot helemaal aan op ons. Ondanks dat we niks wisten, haha!

We hebben dingen gedaan die we zelf nooit zouden boeken maar altijd in gedachte wel leuk leken, activiteiten waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden, en ontzettend lekker gegeten. Als Michel iets goed kan is het wel restaurants uitzoeken, of leuke brouwerijen en lekkernijen toevoegen aan je weekend! De organisatie is super goed, gedurende de dag kunnen we alles op het gemakje doen en is er voldoende reistijd tussen bestemmingen en vrije tijd voor het avondeten.

Een weekendje weg komt er voor ons vaak niet van, dat vergeten we te regelen. Het uit handen geven is echt heerlijk!

- Bram en Vivianne

Supertrip ✨

Cultuur

Het zal niemand verbazen, maar het is Michel uitstekend gelukt om ons te verrassen. Onbewust ga je toch zitten gissen naar de locatie, maar wij kwamen terecht op plekken in België waar we nog nooit van gehoord hadden! Echt bijzonder en heel afwisselend in activiteiten, plaatsen en eten (voor ons héél belangrijk). Omdat ik niet teveel mag verklappen van Michel (om het ook verrassend voor anderen te houden 😉) heb ik een klein beeldverslagje toegevoegd. Dank je wel Michel en ik kom zeker nog eens bij je aankloppen want het is zalig om echt verrast te worden!

- Esther, Steven en Elise

Mooi Veluwe

Lekker eten

Wat een leuke dagen! Het uitje begon met een stadswandeling met gids. Hierna doorgereden naar ons hotel, een schitterend landgoed op de Veluwe. Wat volgde was een uitgebreid diner met wijnarrangement in het nabij gelegen koetshuis.

De volgende dag een bezoek aan twee musea en tijd om te shoppen in het stadje. 's Avonds was er weer een heerlijk diner geregeld.

Op de laatste ochtend nog een kasteelbezoek, waar we heel leuk werden rondgeleid.

Al met al waren het topdagen, bedankt Michel!

- Byron & Regina

T's hem weer gelukt

Body & Mind

T's hem weer gelukt!

Rust, natuur en uit mijn comfort zijn......die luxe wilde ik weer ervaren. Maar wat, hoe? Iets waar ik 1000x langs rijd en geen weet van heb? Iets dat ik zelf (alleenreizende) niet zo snel zou doen? Een luxe om dit aan Michel over te laten!

Rust?
In drukke ochtendspits en stromende regen op naar...hotstone massage in oude paardenstallen als start. Rondwandelend na heerlijke lunch in de stad van nostalgisch stripfiguurtje besefte ik maar weer hoe mooi ons eigen land toch is. Rondrijdend in een omgeving waar ik jarenlang alleen maar langs gereden ben, bracht mij bij mijn slaapplekje. Rust!

Natuur?
Als tuingek kwam ik aan mijn trekken. Ooit in de grootste ommuurde moestuin geweest? Ik nu wel. De zon brak door en mijn hart kon ik ophalen met vragen aan de aanwezige vrijwilligers die deze prachttuin bestieren. Voorts op naar een adres aan een kade waar (ook hier vrijwilligers) een boot klaar lag. Met een aantal voeren we een dik uur heen en terug langs de oevers. Een film gaat aan je voorbij: vogels, oude huizen, uiterwaarden, steenfabrieken, nesten, beverburchten, wolken met donderbuien etc. etc. Halverwege wachtte ( al eeuwenlang) een in de bossen verstopt kasteel op ons na een oeverwandeling met een gids. Mijn dag kon niet meer stuk. Natuur!

Uit mijn comfort?
Uren op een boot zitten en gewoon kijken? Eten in een druk tof restaurant waar ik als alleenreizende niet echt snel “aan de beurt ben”? Voor mijzelf een speciale massage boeken? Wandelen met een gids? Fijne slaapplek vinden voor mij alleen? Is alles geregeld? Dank Michel.

T's hem weer gelukt!

Loes

- loes

Top dagen gehad.

Actief

Marcel en ik hebben 4 dagen heerlijk genoten van het programma van Michel.
Michel doet heel goed voorwerk en gaat persoonlijk langs bij de restaurants/hotel waar wij sliepen. Er lag bij het laatste restaurant een leuk persoonlijk kaartje van Michel.

Echt een aanrader om te gaan doen.

Groetjes,
Marcel en Petra

- Petra bergsma

Mooi Limburg

Lekker eten

2 geslaagde verassende dagen in Zuid-Limburg gehad

Leuke overnachting

Lekker gegeten en geproefd!!

Echt er even tussenuit!👍

- Tom en Marjanne van den Berg

Dubbel verrassend

Body & Mind

Niet alleen mijn man wist mij voor mijn verjaardag te verrassen maar ook Michel wist mij ( én mijn man ) te verrassen. We hebben twee heerlijke dagen gehad in het noorden van het land. Wederom ( dit is n.l. ons 2e tripje met Michel Verrast ) heeft Michel een bijzondere plek gevonden om te overnachten en ook de activiteiten waren boeiend , leerzaam en indrukwekkend. Na een dag vol ontspanning kwamen we op een fantastische plek om te overnachten en heerlijk te eten. De volgende dag begon met een lekker ontbijtje , een lief cadeautje van manlief en een mooie verjaardagskaart van Michel. Deze dag stond in het teken van eten, drinken en cultuur in een indrukwekkende omgeving. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner samen met onze kinderen. Kortom een heerlijke verjaardag om nooit te vergeten.

- Irma

Prachtig Limburg

Actief

Zo gauw het kon, wilden we een weekendje weg, maar we hadden geen idee wat er kon en waar.

Michel weet dat wel, het werd Zuid-Limburg. Een weekend vol verrassingen:
Een cultuur-historische wandeling door een verrassend afwisselend landschap, Limburgse gezelligheid, humor en gastvrijheid; heerlijke streekproducten, lokaal bier; kennismaken met een e-bike. Zo hebben we Zuid-Limburg van alle kanten kunnen ontdekken.
Een verwenweekend, tot in de puntjes verzorgd, een aanrader!

- Leonie en Ingrid

er eventjes tussenuit..

Body & Mind

De Jufferen Lunsingh in Westervelde was waar we, na een klein uurtje vertraging, belandden. Een beetje vertraging want we kregen onverwacht autopech maar dankzij lieve buren, konden we toch op weg naar onze verrassingsreis. Prima verzorgd, heerlijk gegeten en een sfeervolle omgeving met vriendelijk en gezellig personeel. We hebben voornamelijk de zon gezien terwijl we buiten waren, ondanks slechte weersvoorspellingen. Michel verraste ons met een welkomskaartje op onze hotelkamer en had op dinsdagochtend een bijzondere verrassing voor ons bij Hanneke van Brakel van Bewegingscentrum Norg waar we een iets aangepast, maar precies goed, programma hebben gedaan. Met een flink gevulde picknickmand fietste we na ruim 1,5 uur door de bossen en hei rond Peest en Norg, met stevige tegenwind terug naar Westervelde. Bij een lekker haardvuurtje hebben we de laatste hapjes uit de picknickmand opgemaakt en toen was het weer tijd om terug naar huis te rijden.
Voornamelijk heerlijk weer, bijzondere ontmoetingen, verrassend en leuk!

- E. Hofs

Texel

Body & Mind

Eergisteren zijn we teruggekomen van een verrassingsreis naar Texel.
We hebben daar veel regen gehad, maar dat heeft ons niet gedeerd.
De reis zat prima in elkaar.
Na aankomst met de ferry reden we naar de Compagnie in Oudeschild, de vissershaven ven Texel. We hadden een tafeltje aan het raam, met prachtig uitzicht over de haven aan de Waddenzee, en genoten van lekkere koffie met een groot stuk gebak.
Vervolgens naar ons hotel in Den Burg.: een prachtige, ruime, moderne kamer. Daar 's avonds een heerlijk diner. De volgende dag een lekker geserveerd ontbijt, met van alles en nog wat, zoals bruine broodjes, kaas, ham, zalm, verse sinaasappelsap, enz.
Vervolgens naar de slufter voor een excursie.
'S avonds gegeten in de Eeterij en Drinkerij in Den Hoorn. Begonnen met een overheerlijke garnalencocktail.
De volgende dag na het ontbijt naar de golfbaan, de enige op Texel. Een pracht baan, maar wel nat.
Daarna naar Kaap Noord, een restaurant met uitzicht tover de zee naar Vlieland. We hebben genoten van een ruim belegde Juttersplank.
Daarna terug naar Den Burg om luxe te eten in de Eilandkeuken, met als dessert een kaasplankje, met wijn en Texels bier.
De reis was een grote verrassing en verwennerij, en we kwamen op plekken, die we zelf nooit gevonden zouden hebben.
Ondanks het slechte weer hebben we ons geen moment hoeven te vervelen.

Sonja en Anton.

- Anton Noordermeer

Het was helemaal TOP!

Actief

Met Michel Verrast een weekend weg geweest op een trip naar Leeuwarden! Ik schrijf niet te veel over de verrassingen anders is dit voor niemand meer een verrassing meer! Maar Leeuwarden is een geweldige stad, en of we we verrast waren dat zeker! het was echt heel erg leuk. Alles zat dan ook mee! MAAR ZEKER EEN AANRADER!

- Ron en Anne Marie

verrassingsreis in de Betuwe

Actief

We hebben afgelopen weekend een superleuke verrassingsreis naar de Betuwe beleeft.
Gekregen van het werk, dat is nog eens een leuke verrassing en waardering voor je werk.
We hebben eigenlijk dingen gedaan die we zelf waarschijnlijk niet zouden kiezen maar wat we wel echt erg leuk hebben gevonden. We vonden het afwisselend, lekker, mooi en gezellig. Activiteiten, hotel, eten, alles super verzorgd.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Benieuwd naar andere thema's.

- Martijn en Miranda

Verrassingsreis in Corona tijd.

Natuur

Yes, een week of zes geleden heeft mijn lief een mini break bij Michel geregeld.
Wij zijn Michel tegen gekomen op de bijzondere reizen beurs te Breda.
Omdat onze zeer bijzondere reis deze zomer geen doorgang kon vinden vanwege het Corona virus en we wel iets speciaals wilde doen dachten we aan Michel.
Na wat speurwerk konden we hem vinden. We hebben samen op de site gekeken voor iets natuurlijks, culinair en sportief.
Nou dat is het geworden hoor.
Wat hebben wij genoten van een zeer verrassende goed verzorgde twee daagse trip in het noorden van het land.
Het leuke was ook dat wij het pas een avond van te voren wilde weten. We hebben best een zondag gehad met vaak op onze mail kijken. Haha.
Nou tassen gepakt en vanuit het zuiden om half acht vertrokken. Het avontuur tegemoet.
Ik ga niet al te veel verklappen maar kan het iedereen aanbevelen. De locatie om te overnachten was TOP. Het culinaire gedeelte
UITMUNTEND en het sportieve, natuurlijke aspect zeer verrassend en bijzonder mooi qua natuur.
Ook de verrassende kaartjes bij de maaltijden en het persoonlijke kado maakte het helemaal af.
Michel. BEDANKT 🙏
We gaan ons zeker nog een keer of meer door je laten verrassen. TOP.

- Edgar en Cilia Surewaard

Verrast worden op je verjaardag door Michel

Body & Mind

Een dag van tevoren werd de mail verstuurd en wist ik waar ik naar toe ging......ZEELAND geen idee dat ik die kant op zou gaan erg verrast dus!!
Een heerlijke combi hot stone massage gehad....daarna relaxed naar de lunch een twaalf uurtje kreeg ik aangeboden......toen die heerlijk was verorbert ging de reis verder naar een havenstadje.
Daar rond gekeken en museum bezocht, de reis eindigde daar na een heerlijk diner wat ik zelf uit mocht kiezen. Al met al een super leuke verjaardag gehad die ik niet snel zal vergeten. Voor herhaling vatbaar!!!!! Dank je wel Michel.

- Erica

Een verrassingsreis met het gezin

Actief

Het weekend weg met Michel verrast begon al op donderdag met het openen van de envelop: Waar zou de reis naar toe gaan? De informatiebrief onthulde een tipje van de sluier...... België!
Op vrijdagochtend reden we over hobbelige wegen door slordig bebouwde dorpen naar de eerste plaats van bestemming, een prachtig gerenoveerde steenkolenmijn. De aanblik van de twee reusachtige schachttorens nam ons mee naar vroeger tijden. Het mijnmuseum verhaalde over de Belgische mijnwerkers en de talloze immigranten die al vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw de nodige mankracht moesten leveren voor het winnen van 'het zwarte goud'. Na de lunch wachtte er voor de jongeren (14 en 18 jaar) een aangename verrassing: wandklimmen. Snel in het tuig gehesen en klimmen maar. De parcoursen liepen uiteen van gemakkelijk tot loodzwaar, zowel de beginneling als de ervaren klimmer kon zijn hart ophalen.
In de namiddag reden we naar ons overnachtingsadres, een landelijk gelegen B&B. Op ons logeeradres wachtte ons een gastvrij onthaal, twee ruime kamers van alle gemakken voorzien. Een diner in een gezellig restaurant gelegen in een dorpje vlakbij, een heerlijke maaltijd en een goed glas bier.
Antwerpen, Mechelen, Brussel en Ieper kenden we al, het middeleeuwse stadje waar we de volgende dag naar toe reden was nieuw, en een aangename verrassing. Een pronkjuweel met z'n eigen Belfort, Grote Markt, vijf gevangenissen en een begijnhof. Onder begeleiding van een gids zwierven we door de stad. Na een heerlijke, goed geregelde, lunch vergaapten we ons in de middag aan de trots van het stadje (wat dat was kunt u in de toekomst wellicht zelf ontdekken).
Na een borrel op de Grote Markt op naar een restaurant waar de tapas voor ons al geregeld waren, heerlijk gegeten.
Na onze tweede nacht werden we verrast meteen bijzonder ontbijt, een unicum in de Benelux, veel geleerd en vooral opnieuw lekker gegeten. Daarna ging de reis door naar een natuurboerderij die zijn naam eer aan deed. Hobbelend over bosweggetjes kwamen we aan bij deze biologische boer. Een boer die ons vertelde over zijn bedrijfsfilosofie en zijn veestapel en die ons vervolgens op pad stuurde voor een ezelwandeling. Gewapend met een picknickmand en twee ezels gingen we aan de wandel door het natuurgebied. Leiderschap, daar ging het om, een buitengewoon bijzondere ervaring voor ons alle vier. Na de enerverende wandeling was ons verrassingsweekend voorbij, moe maar voldaan vertrokken we naar huis. We hebben genoten van de diversiteit in de activiteiten en de aandacht die aan ieder onderdeel was besteed. Michel verrast? Zeker, Michel, BEDANKT!

- Robbim, Arla, Ruben & Miriam

Verrassend heerlijke dag

Body & Mind

De dag samen met mijn man gestart met een hele nieuwe relaxte ervaring, op een leuke verrassende locatie!
Helemaal ZEN vervolgens van een heerlijke lunch genoten, waarbij Michel had gezorgd voor een persoonlijke attentie die het geheel toch net dat extra gaf. Je voelt je echt verwend!
Na een leuk ritje over de Veluwe volgde een stadswandeling in een voor ons tot dan toe onbekend stadje. Dat zouden we zelf nooit uit hebben gezocht, en dat maakt het juist zo leuk! Hetzelfde geldt voor het avondprogramma waar we onder andere heerlijk hebben gedineerd en leuke nieuwe mensen hebben leren kennen. Al met al echt een aanrader en we gaan zeker vaker gebruik maken van de diensten van Michel. Voor onszelf, maar zeker ook als cadeau voor vrienden en bekenden.

- Marie Elise

Pioniers/verrassingsreis Marokko

Cultuur

Het is Michel Verrast gelukt om ons te verrassen. De pilot trip naar Marokko is ons erg goed bevallen en wij kunnen dan ook het vervolg van dit avontuur aanraden. Veel gezien en beleefd van cultuur tot culinair, het was een echte belevenis. En soms ook een eye opener wat het echte Marokko is. Kortom het waren 5 mooie dagen die een diepe indruk hebben achter gelaten. Zelf waren we een dag eerder gereisd voor de groep uit wat iets meer vrijheid gaf mbt de invulling van de eerste dag. Ook de samenwerking die Michel Verrast is aangegaan met Latif van Marlucia Travel was verrassend. De inbreng van Latif en hoe hij ons Marokko heeft laten zien is dan ook een verrassing op zich zelf. We zullen niet iets over de echte inhoud verklappen maar Michel en Latif bedankt voor jullie enthousiasme en begeleiding van deze trip. Ik hoop dan ook dat het een succes mag worden.
groeten, Jaap en Ilonka.

- Jaap en ilonka

Onverwacht genoegen!

Body & Mind

Natuurlijk ga ik niet verklappen wat Michel voor ons geregeld had maar het was een combinatie van body and soul, iets actiefs en lekker eten..
Het verrassende was dat je niet weet wat er gaat gebeuren en dat je verwacht wordt op een bepaalde tijd bij een bepaalde gelegenheid en dat maakt het op zich al een belevenis. We hadden als proef 1 dag geboekt en als ik zeg dat we 's nachts half één pas terug waren zegt dat wel iets over hoe gezellig het was. Eerste stop was voor body and mind; een activiteit die wij nog nooit hadden ervaren..absolute stilte en relaxation. Tweede stop: de natuur, heerlijk lopen op de blote voeten en genieten wat je zoal ziet.
Derde stop: heerlijk eten in een setting en gezelschap die je niet verwacht..verrassende ontmoetingen met tafelgenoten en leuke gesprekken; hoogtepunt van de dag!
Nu weet u nog niets en zo hoort het...laat Michel het voor u bepalen...
mvg
Jeroen

- Jeroen en Olga

Dagje uit

Cultuur

Leuke dag gehad en lekker gegeten. De bestemming was iets wat we zelf niet snel zouden kiezen. Dan is de verrassing des te leuker.

- Pieter de Jong

Uitje Biesbosch

Natuur

Afgelopen zaterdag hebben wij genoten van een super leuke en originele boottocht door de Biesbosch. Met een authentiek bootje en fantastische gids. Zij wist heel veel te vertellen over de Biesbosch en wat het extra bijzonder maakte is dat ze haar huisje liet zien midden in de Biesbosch wat alleen via water te bereiken was. Mooi om te zien hoe zij daar leeft zonder stromend water en elektriciteit.
Als afsluiter een diner in een bijzondere verrassende locatie.
Heel erg bedankt!
We hebben echt genoten.

- Aline en Arjan

Michel Verrast zeker!

Natuur

Spannend.... Een dag van tevoren kregen we eindelijk de mail met de bestemming en het programma. Hier hadden we ons al weken op zitten verheugen. Het was een gebied waar we allebei nog niet waren geweest, dus een extra verrassing.
We hebben aan activiteiten deelgenomen die we zelf nooit bedacht hadden en die dubbel en dwars de moeite waard waren.
Het hotel, het eten, de aanwijzingen; alles was perfect geregeld.
Michel, heel erg bedankt en tot de volgende keer!

- Ingrid en Leonie

Uitstekende organisatie

Lekker eten

Wie op zoek is naar een uitstekend georganiseerd weekendje weg, op maat gemaakt naar de reiziger, op basis van de aangegeven voorkeuren, is bij Michel Verrast aan het goede adres!
We hebben genoten van een heerlijk weekend met z'n tweetjes in Deventer. Goede selectie van de verrassingen aangevuld met goede tips en in ons geval heerlijk weer in november. Het was heerlijk en we kunnen het iedereen aanraden! Tot een volgende keer weer.

- Bas & Myra

Heerlijk!

Lekker eten

Op vrijdag eind van de middag kwamen aan bij de accommodatie in een zonnig en waterrijk gebied. Het terras aan het water was een heerlijk welkom, zo in het late najaar. Het leek wel zomer!
Ingecheckt en onze bagage in de mooie, ruime (gloednieuwe), sfeervolle accommodatie achter gelaten, gingen we op weg naar de eerste verrassing; het diner in een naastgelegen pittoresk dorp.
Ontzettend lekker gegeten van ons verrassingsmenu. Wederom een goede keuze!

Door onze charmante taxichauffeur werden we netjes teruggebracht en hebben we ons teruggetrokken in de fijne appartementen. Heerlijk geslapen en ontspannen wakker geworden. Het ontbijt werd in het sfeervolle cafe van het naastgelegen cultuur&natuurcentrum geserveerd. Wederom prachtig weer, het zonnetje scheen. Op ons gemak genoten van het verzorgde ontbijt, heerlijke broodjes, gekookt eitje, vers fruit...
Tijdens de koffie werden we verrast door een zeer bijzondere dame, die ons op kwam halen voor onze eerste activiteit van de dag, op het water!
Natuur, historie, zon en water; met enorm veel kennis van zaken en enthousiasme werden we door het landschap geleid. De dame in kwestie vond het blijkbaar zelf ook wel gezellig en meerde bij haar eigen (afgelegen) woonhuis aan om een kijkje in haar (toch wel bijzondere) leven te gunnen.
Blootsvoets stapte ze door de natuur, voor de duvel niet bang. Bijzonder hartelijk en een tikje excentriek ;-). Ervaring om niet snel te vergeten.

Terug in de haven zijn we voor een late lunch neergestreken op een sfeervol terras in de volle najaarszon en hebben heerlijk bij kunnen praten. Na de restauranteigenaar ervan overtuigd te hebben dat hij gewoon voldoende mayo bij zijn frietjes moest serveren, hebben we ons tegoed kunnen doen aan een heerlijke burger met op tafel, jawel: een 25 liter pot goeie mayo (deze ging natuurlijk niet op, maar even voor het idee van gastvrijheid).

Om onze ledematen nog wat beweging te gunnen hebben we na de luncht zelf nog een leuke wandeling gemaakt door de natuur en naastgelegen dorp.
Uiteindelijk hebben we moe maar voldaan, ook het avondmaal in dezelfde hippe tent genuttigd omdat hij zo sfeervol was.

Jammerjammerjammer....het was al weer voorbij!

Absoluut een aanrader. Michel bedankt.

- 4 vriendinnen

Lang luxe weekend naar ... !?

Lekker eten

In een notendop kreeg Michel als opdracht mee : een luxe weekend voor twee vriendinnetjes die graag als prinsesjes willen worden behandeld.

Drie dagen voor vertrek valt er een klassieke enveloppe op de deurmat. Na het openen en een eerste keer nieuwsgierig dus diagonaal doorlezen, concluderen we dat we naar de Ardennen mogen afreizen.

Op Donderdag ochtend start het weekendje weg met een originele sportieve activiteit in de buitenlucht, daarna uitgebreid de tijd gekregen voor een voortreffelijke lunch. Aan de buitenzijde van het gebouw hebben wij niet kunnen bedenken dat het van binnen zo smaakvol en verzorgd is.
Toen door naar het Chateau om drie nachten vertroeteld te worden :-)
De eigenaar staat al op de uitkijk en verwacht eigenlijk twee chique freules die per limousine over de lange oprijlaan arriveren... Want waarom zou er anders moeten worden voor-geslapen door de "directeur van de reisorganisatie" !?
Exquise diner met lekkere wijntjes : check ! En ondanks de beperkte klandizie die avond zijn lounge en restaurant sfeervol aangelicht inclusief meerdere knisperende haardvuren.

Na het verrassende ontbijt (met goede koffie) op Vrijdag naar Chaudfontaine voor een dagje uitgebreid relaxen in de locale thermen.
Daarna terug naar het Chateau om vervolgens per taxi door te gaan richting het diner in een charmant restaurant. Wederom genoten van de geneugten die het leven ons te bieden heeft.

De goede nachtrust afgesloten met koffie (et petit-déjeuner) en vervolgens dienen we ons te melden in de buurt van een camping ..., waar Leo ons op staat te wachten. Hij heeft een pittige wandeling voor ons in petto door het heuvelachtige landschap. Heerlijk om weer even actief bezig te zijn in de buitenlucht ! Nadat we Leo hartelijk hebben bedankt voor de workout en zijn rondleiding als persoonlijke gids van het pittoreske dorpje, dienen we ons te vervoegen in de sauna barrel en hot tub in de tuin van ons Chateau. Bij "thuiskomst" stond eigenaar Alexander ons alweer op te wachten en blijkt hij niet te beroerd om een flesje wijn te laten bezorgen bij de hot tub !
Voor de Zaterdag avond staat het volgende restaurant op de planning en ook daar hebben we genoeglijk getafeld, alvorens retour richting onze mandjes in de torenkamer te gaan.

Zondag ochtend na een rustige start en dito ontbijt met pijn in het hart ons Chateau achter ons gelaten.

Onderweg naar huis lopen we vertraging op tengevolge van een file rond Eindhoven, dat is dan ook direct het enige minpuntje dat we op dit weekendje weg aan te merken hebben ...

- Willemijn

Je moet het even weten te vinden

Cultuur

Voor mijn pensionering van mijn collega's cadeaubonnen van "Michel verrast" gekregen.
We hebben gekozen voor een van Michel's topfavorieten met als thema Cultuur. We hebben genoten van de voorpret, zijn "ondergronds" gegaan in Arnhem en hebben daarna heerlijk gegeten in een klein dorp aan de Linge. Na thuiskomst ontvingen we nog een leuke attentie. Aan alles heeft Michel gedacht. Bedankt voor deze geslaagde dag, wij komen zeker nog bij je terug.

Marian en Mari

- Marian en Mari

Opnieuw verrast worden!

Cultuur

Voor de 2e maal op pad via ‘Michel Verrast’. We waren na onze 1e verrassingsreis zo in ons nopjes dat we allebei wisten: dit doen we nog een keer!
De thema’s hadden we onveranderd gelaten: Cultuur, Lekker eten en Drinken.

Ook deze keer was het weer leuk de envelop open te maken om te zien waar de reis zou beginnen.
Nu gingen we naar Limburg, waar de dag uiteraard begon met een koffie en een overheerlijke vlaai al geheel in ‘thema’ van onze 1e locatie. Voordat we op deze locatie onze lunch kregen, moesten we die toch nog even ‘verdienen’ door als volleerd vruchtenplukkers aan de gang te gaan. Ook de lunch was daarna overheerlijk en in ‘thema’.

Op ons gemakje zijn we door het mooie Limburgse landschap naar onze 2e locatie gereden alwaar een bezoek aan een graanbranderij op het programma stond. Aldaar hebben wij een mooie rondleiding door de molen gekregen en werd ons uitgelegd hoe de diverse likeurtjes en andere drankjes gemaakt werden. Als afsluiting kregen we een proeverijtje waarbij we uit 3 verschillende drankjes mochten kiezen. Wat een bijzondere smaken! Hierna had Michel ons nog een mooie wandelroute gegeven, maar vanwege het hele warme weer zijn we daar niet aan toegekomen.

Op naar onze volgende locatie. Een prachtig familie-hotel waar we gastvrij ontvangen werden. De kamers zagen er op ten top uit en zelfs vanwege het warme weer was er een tijdelijke airco geplaatst. Top geregeld! Daar hebben wij ’s avonds heerlijk genoten van een 4-gangen menu.

Na een rustige start van de dag zijn we naar onze laatste locatie gereden. In een klein dorpje hebben wij een rondleiding gekregen van een ervaren gids van een museum. Wat kon deze meneer leuk en informatief vertellen. In het museum waren ze ook erg enthousiast dat wij kwamen te meer omdat ‘Michel Verrast’ voor ons het bezoek geregeld had en zij toch ook wel erg nieuwsgierig waren wat dat toch allemaal inhield. Ze dachten zelfs dat we misschien wel met een limousine naar het museum zouden komen…..

Al met al hebben wij weer een super verrassingsuitje gehad en was het weer top geregeld. Ook deze weer bedankt Michel en tot de volgende keer!

- Arnold en Berreke

Verrassend op alle fronten

Natuur

Op zondag een mail sturen met de vraag of het nog lukt om voor diezelfde week vrijdag en zaterdag een verrassingsreis te organiseren is voor Michel blijkbaar geen enkel probleem. Hij heeft erg leuke dagen met verrassende uitstapjes voor ons georganiseerd waar wij zeker van weten dat wij die zelf nooit bedacht zouden hebben op plekken die wij zelf ook nooit gevonden zouden hebben.

Met 25 km/h door de omgeving van Weert wandelen bracht bij menigeen een verbaasde blik op het gezicht, zoiets bijzonders hadden ze blijkbaar nog nooit gezien. Een goed gevulde picknick mand mee voor onderweg zorgde voor de inwendige mens. De overnachting was bij een uiterst verzorgde en sfeervolle b & b met zeer gastvrije mensen en het diner was op een al even bijzondere locatie.

De volgende dag werden we richting een natuurgebied gestuurd waar we een mooie wandeling konden maken, naar eigen wens met als afsluiter een heerlijke high tea op een verrassende plek. Niet alleen de plekken waar wij geweest zijn maakten deze dagen voor ons bijzonder maar ook de ontmoetingen met de eigenaren van diverse locaties , met ieder zijn eigen verhaal, hebben ervoor gezorgd dat wij terugkijken op een aantal heerlijke dagen die wij iedereen kunnen aanbevelen.
Kortom: Laat je verrassen door Michel , je zult niet teleurgesteld worden !

- Harold en Irma

Genieten in Limburg

Natuur

50 km bewegen zonder moe te worden, bij Michel Verrast is het mogelijk. Hoe? Laat dan nu net de verrassing zijn. Dus dat verklappen we niet.

Nieuwsgierig vertrokken wij naar Limburg. We hadden een weekend vol verrassingen voor de boeg en het weer was schitterend. Na een vriendelijk ontvangst, waar natuurlijk de Limburgse vlaai niet ontbrak, hebben we een schitterende tocht door de natuur gemaakt. Onderweg genoten van de inhoud van een zeer goed gevulde picknickmand. Laat ik een ding zeggen, het vervoersmiddel was bijzonder.

Daarna in een gezellig hotel in Weert heerlijk genoten van een verrassingsdiner in de tuin. De volgende ochtend weer op stap gegaan naar onze volgende verrassing. Wederom een heel mooi plekje, waar een heerlijk gewandeld hebben. Na een smakelijke lunch op een gezellig terras zat het weekend er helaas al weer op. Nog nagenietend zijn we teruggereden naar huis.

Michel, bedankt! we hebben een heerlijk weekeinde gehad. Alles was super verzorgd!

Jan en Ingrid

- Jan en Ingrid

Verrassend gezelschap

Natuur

Wij hebben genoten van bijzonder gezelschap in een prachtige omgeving.
Aansluitend hebben we uitgebreid geproefd van het lekkers dat dit gezelschap te bieden heeft.
De verrassing werd afgesloten met een heerlijke maaltijd op een prima locatie.

Zeker aan te bevelen als je een rustige middag in een prachtige omgeving wilt beleven.

- Marijke en Harry

Relaxen en genieten tussen stro en leem

Body & Mind

Onze dag begon bij aankomst in Zutphen, bij een kleinschalige maar gezellige sauna, prachtig gelegen in de natuur, waarbij we werden verwend met een heerlijke rasul behandeling.
Nadat we van de verschillende sauna's, hot tubs en dompelbad gebruikt hadden gemaakt, was het aan het einde van de middag weer tijd om onze spullen te pakken en moesten we vertrekken naar de volgende verassing.

Na een half uurtje rijden door het mooie coulissenlandschap, arriveerden we bij een afgelegen boerderij in Lievelde, waar wij zeer vriendelijk werden ontvangen door
Liane met een kopje koffie en thee in het restaurantje van het met leem gemaakte Biotel. Genietend van het mooie uitzicht en zittend bij het haardvuur konden we even acclimatiseren voordat wij onze kamer hebben uitgezocht.
Daarna werden wij uitgenodigd door haar man John, waarmee ze samen al vele jaren de boerderij op een biologisch, dynamische manier runnen, voor een uitgebreide rondleiding met deze twee stadse vrouwen.....
Geweldig om te zien en te ervaren met hoeveel passie hier op een eerlijke manier het boerenbedrijf gerund wordt, van kalfjes tot de volwassen melkkoeien, ieder dier word individueel herkend! We hebben veel geleerd van de rondleiding en hoewel we ons nu niet gelijk op gaan geven voor " Boer zoekt vrouw" wel een enorme waardering gekregen voor alle werkzaamheden die het biologisch boerenbedrijf met zich meebrengt.
S 'Avonds in donkerblauwe overalls nog gekeken bij het melken van de koeien om daarna heerlijk aan te schuiven aan de gezellige houten tafels voor een 3 gangen diner, waarbij natuurlijk de biologische producten centraal stonden aangevuld met een goed glas wijn. Alle complimenten aan de kokkin, het was zalig.

Zo zijn we voldaan gaan slapen om 's ochtends op ons gemak weer aan te schuiven voor een heerlijk ontbijt met een vers eitje. We hebben vaker tegen elkaar gezegd dat wij hier nooit terecht zouden zijn gekomen zonder " Michel verrast" , maar dat we dit voor geen goud hadden willen missen. Een heerlijk ontspannen weekend, met lekker eten en drinken, exact wat we als gewenste thema's hadden opgegeven.

Een aanrader voor iedereen, laat je verassen !!!

- Marian en Joyce

Lachen & chocola

Lekker eten

Lachen en chocolade, zo heette de verrassingsmiddag waar ik me voor aangemeld had. Ik dacht “wat wil een vrouw nog meer?” Nou, en gelachen heb ik zeker en aan mijn chocolade taks is ook zeker voldaan. Beide heel anders dan verwacht, dus verrast was ik zeker.
Ik ga zeker nog een keer “mee” met Michel verrast!!

- JJ

Chocogeluk!

Lekker eten

Op de ochtend van vertrek de verrassing pas gekregen, best spannend!
In een historisch stadje in België de "Gelukroute" gelopen, op meerdere plekken stilstaan bij het begrip "geluk", verrassend! Onderweg genieten bij een chocolatier, vervolgens een High Tea en afsluiten met een 3-gangen keuzediner in een gezellige bistro!
Alles geregeld dus lekker relaxt en zorgeloos op pad, heerlijke trip!

- Jolanda

Verrassend genieten!

Cultuur

Ook wij hebben er voor gekozen om ons te laten verrassen door Michel.
De dag begon voor ons zonnig. Na een autorit belande we bij het idylisch gelegen Museum Proeverij de Koffietuin te Nieuwerbrug. Hier genoten we van een versgebrand kopje koffie. Na de uitleg van Koffiebes tot bakje troost, kregen we een uitgebreide lunch. Dit alles op een zonovergoten terras. Echte genieten dus.

Vervolgens hebben we onze weg vervolgd naar Gouda. Daar wachte voor de Goudse kaaswaag, gids Dinie ons op. Zij verzorgde de toer door Gouda en leide ons langs talrijke mooie plekjes. Ondertussen verteldende over de markante geschiedenis. Wat werden wij onverwacht verrast hierdoor! Na deze 2 uur durende tocht hebben we onze dorst gelest op een terras gelegen aan de prachtige Markt.

Als afsluiting van deze dag werden wij verwezen naar De Limonadefabriek te Streefkerk. Een restaurant gelegen aan de rivier de Lek. De ontvangst was zeer gastvrij . Hier werden wij voorzien van lekkere culinaire hoogstandjes zoals onder andere ijs van asperges en nog veel meer. Tevreden en voldaan zijn wij huiswaarts gegaan.

Terugkijkende op deze dag kunnen wij zeggen dat die zeer geslaagd was. Wat is het leuk en spannend om niet te weten wat je gaat doen. Wij kunnen een ieder de verrassingen van Michel van harte aanbevelen. Michel, nog bedankt daar voor.

- Mirande en Wichard

Volop genieten en zeker verrassend!

Actief

Heerlijk die voorpret! Benieuwd naar wat we gingen doen, maar ook heerlijk relaxed. Zelf hoef je niets te doen, Michel regelt alles voor je. Je tas inpakken en genieten.

Op zaterdag heerlijk gefietst en genoten van allerlei lekkere hapjes tijdens het happen en trappen. Moe van alle indrukken van die dag heerlijk geslapen in een zojuist gerenoveerde boerderij.

Zondag was een topdag! Een rondleiding op een kamelenmelkerij, heel bijzonder, leuk om een keer te zien en zeer zeker verrassend.

Als afsluiter een heerlijk 4-gangen diner.
Een relaxed weekend, prima geregeld door Michel en zeker voor herhaling vatbaar.

Michel: bedankt!
Peter en Hennie

- Peter en Hennie

Genieten zonder moeite

Cultuur

We hebben Michel ingeschakeld voor een verrassingsweekend omdat we iets te vieren hadden. Michel heeft ons geleid naar een heerlijke high tea in een omgeving met een bijzonder thema. We werden hartelijk ontvangen en het was leuk dat er ook even aandacht werd besteed aan de reden van ons weekendje weg.

Na de lunch vertrokken we voor een heel persoonlijke rondleiding door een leuk museum, waar we zelf niet op zouden zijn gekomen. Tussendoor was er ruim de tijd om van de ene naar de andere locatie te rijden. Na een stuk heerlijke vlaai werden we naar een zeer bijzonder hotel gestuurd. Een monumentaal pand dat veel originele onderdelen van het vroegere gebruik intact had gelaten, maar toch zeer veel comfort bood en een prachtig moderne inrichting had. Ook hier weer speciale aandacht voor de reden van ons weekendje weg, erg leuk die details! ’s Avonds werden wij verrast door een heerlijk verfijnd menu . Extra genieten was dat de bediening zeer professioneel én vriendelijk was. Het ontbijt was opnieuw enorm lekker en gevarieerd.

Na een mooie monumentenrondwandeling in de stad kregen wij de keuze uit verschillende restaurantjes voor onze afsluitende lunch. Wij hebben genoten van dit weekend en waarderen de keuzes die Michel voor ons heeft gemaakt zeer. Op deze manier kom je op plekken die je zelf niet zo makkelijk bedenkt. En het is ook heerlijk om eens een keer helemaal niets te hoeven bedenken of regelen.

- Adinda van Gaalen en Sjaak Nout

Heerlijke 39 jarige trouwdag

Cultuur

Hoe kun je elkaar verrassen als je met zijn beiden bent. Nou door dit te doen. De avond tevoren pas weten waar je je de volgende dag moet melden om 10.00 uur en daarna pas de rest van het programma te horen. Is het voor beide een verrassing.

De Glasblazerij in Leerdam als startpunt en daarna een voortreffelijke high-tea/lunch in het Glasmuseum. Vervolgens de Aquariumvereniging aldaar gesteund door een bezoek aan de Aquazoo. Keurige aquaria, je gaat hier vanuit Fryslân niet zo snel heen.

Vervolgens onderdak gevonden in B&B de Neust, gelegen in het Landgoed de Heerlijkheid Marienwaerdt. Onderdak bij een echte barones Lotje van Verschuer. 's Avonds een heerlijk diner bij restaurant "de Oude Betuwe" in Tricht. De volgende dag wakker geklepperd door een stel ooievaars vlak voor de slaapkamer. Heerlijk ontbijt met vers gebakken brood met jam en kaas van het landgoed.

En wat een mooie omgeving, hier komen we in de bloesemtijd van de vruchtbomen wel weer terug.
Na een bezoekje aan dierenpark de Paay terecht gekomen in Culemborg. Hier van deze prachtige plaats genoten door een meer dan ruime rondleiding van Theo van Kessel, stadsgids. Na een kop koffie met heerlijk zelfgemaakt gebak in het Elisabeth Weeshuis Museum weer naar Fryslân terug.
"Michel Verrast" een echte aanrader. Gaan we zeker nog een keer doen met een ander thema. Alle onderdelen goed geregeld en iedereen was op de hoogte van onze komst.
Bij thuiskomst kregen we na een paar dagen nog een leuke verrassing.
Michel bedankt..

- Lieuwe en Minie de Vries

GELUKT?

Body & Mind

Gelukt?
Opdracht was een trip voor één persoon met twee overnachtingen waar de rust van afgutst. Is het een andere lol vooraf niet te weten naar welke windrichting ik gestuurd zou worden? Hoe zou hij het voor elkaar krijgen anders dan anders adressen te regelen? Was het inderdaad zo verrassingsvol als de site vertolkte en nog veel meer van dat soort vragen kan alleen maar goed beantwoord worden als je gewoon het lef hebt te boeken. Dus......Verwachtingsvol op een andere manier afgereisd naar het eerste punt van ontspanning.

Floaten......kwam er nooit van, best nieuwsgierig naar en nu gewoon heerlijk geregeld met rug massage na afloop. Lunch klaar in een uit de kunst visrestaurant. Het stralende weer maakte een flinke lonk naar terrassen, keuze genoeg aan de kust in ons Zeeland. Op naar het nachtadres, een mooi familiehotel gelegen hoog in de duinen met prima keuken. Stukje cultuur over het Zeeuwse dijkgebeuren, de volgende ochtend, waarbij een flinke strandwandeling niet ontbrak.

Middelburg stond op het middagprogramma met een goed diner in een brasserie. Terug op naar het bed in de duinen waarin ik, al half slapend, allerlei volzinnen repeteerde, om Michel maar niet te vergeten te verwoorden hoe zalig deze twee dagen waren.
Ja, het is hem gelukt, dank!

- Loes

Ontzettend genoten!

Actief

We hadden gekozen voor de thema's Actief, Natuur en Lekker eten. Wat hebben we van alle 3 de thema's ontzettend genoten!

Zonder de bestemmingen op internet op te zoeken(wat best wat beheersing vroeg) vol verwachting vertrokken naar onze eerste bestemming! Op dag 1 werden we ontvangen met appeltaart bij een kano- en fietsverhuur en we krijgen 2 lunchpakketjes mee voor onderweg. 15 km gekanood langs een prachtige route. Bijzonder; we kwamen zelfs een schildpad tegen! En heel veel eenden nestjes en jonge eendjes. Daarna op de fiets 15 km terug gefietst, en dus dubbel genoten van de mooie route.

Daarna op naar ons hotel en daar gastvrij ontvangen. Op de kamer vinden we een wandelkaart voor de volgende dag. We hoeven ons echt nergens druk om te maken, de tafel is al gereserveerd en we krijgen een uitgebreid 3 gangen verrassingsmenu. Heerlijk gegeten!

De volgende ochtend heerlijk ontbeten en op naar de volgende bestemming, om daar een route van 12,5 km te wandelen. En weer ontzettend genoten. Wat een rust en wat een prachtige natuur! (En het zonnige weer zat ook heel erg mee..)
Bij terugkomst kunnen we ons melden bij een restaurant voor een heerlijke pannenkoek.
Daarna vertrekken we zéér voldaan naar huis.
Bedankt Michel, ons weekend was top!

- Jacob & Margreet

Een trip naar het oosten

Cultuur

Een trip naar het oosten
Op Valentijnsdag een dagtripje bij Michel geboekt met als hoofdthema's cultuur en culinair. Toen begon het wachten en verheugen op wat er ging komen. De vrijdag ervoor werd al een tipje van de sluier opgelicht: de verrassing zou plaatsvinden in Zutphen. 's Morgens vroeg zijn we vanuit Dordrecht naar het oosten van het land afgereisd, We werden onthaald op een heerlijke lunch in een mooi restaurant aan het marktplein.

Vervolgens werden we opgewacht door een stadsgids die ons vol passie vertelde over de geschiedenis van Zutphen waarin de rechtspraak een bijzondere rol had gespeeld door de eeuwen heen. En natuurlijk werd er stil gestaan bij Zutphen als torenstad. Daarna kon onze dorst worden gelest in de Stadsbrouwerij waar we ons laafden aan een aantal huisgemaakte brouwsels.

Het leukste was voor het laatst bewaard: een culinair avondvullend programma in de IJsselstroom, een voormalige stoomwasserij waar we aan tafel konden met de Wasbaas. Onze zintuigen werden op allerlei manieren geprikkeld, zowel op culinair gebied als ook visueel werden we getrakteerd op een boeiend spektakel waar we zelf ook nog een kleine rol in mochten spelen. We kijken terug op een hele geslaagde dag. Dankjewel Michel dat je dit mogelijk hebt gemaakt!
Frans en Monique

- Monique en Frans

Verrassend Beemster

Body & Mind

Het weekendje was een echte verrassing. Op de dag te horen waar we heen moesten en het zei ons helemaal niets. We hadden ons wel trouw aan het advies van Michel gehouden, nl. niet google gebruiken. We kwamen aan bij een van de buitenzijde schitterend saunacomplex, Fort Beemster, wat van binnen nog mooier was. Hele middag heerlijk gerelaxt in een prachtige omgeving. Kleine tegenvaller was dat we hier niet mochten overnachten want wat was het Fort fraai omgebouwd.

In Fort Beemster kregen we nieuwe informatie namelijk Hoorn. Een plaats die wij niet zomaar zouden bezoeken maar wat een leuke plaats was dat. In een schoon maar eenvoudig hotel op steenworpafstand van het centrum ondergebracht om vervolgens te genieten van een heerlijke maaltijd op een terras op het water in het centrum van Hoorn. De volgende dag nog uitvoerig Hoorn bekeken en zo kwam er aan een zeer geslaagd en verrassend weekend een einde.

- Wim en Marlies

Geneugten van Limburg

Lekker eten

Wat was het heerlijk om een dag op pad te zijn en zelf niets te hoeven regelen.  Alles tot in de puntjes verzorgd. Zelfs de carpoolplaats was voor ons uitgezocht. Geweldig! Onze reis ging richting het Limburgse land waar we met volle teugen een dag hebben genoten rondom onze thema's (lekker eten en actief). Onze zonnige dag startte bij een natuurpark waar beleving voorop staat. Schoenen uit en de elementen (aarde en water) heel letterlijk ervaren.  Wat een bijzondere ervaring.

Daarna togen we verder het Limburgse land in en schoven we aan bij een authentieke vlaaienbakker, waar we een veredelde Limburgse boterham met jam ~ onze eigen pruimenvlaai ~ hebben gemaakt.  Met 2 nog dampende vlaaien in de auto reden we door het karakteristieke Limburgs landschap naar het volgende dorp waar we op het gezellige dorpsplein een uitstekend restaurant troffen. We werden daar verrast met een geweldig 4-gangen verrassingsmenu. Heerlijk op het terras met een avondzonnetje erbij hebben we genoten van alle smaaksensaties die voorbij kwamen. Zo goed uitgezocht door Michel Verrast! Een heerlijke afsluiter van een geweldige dag!

- Debora en Jolanda

Een gezellige dag in Delft en omgeving

Natuur

Wij waren uiteraard heel nieuwsgierig wat Michel Verrast voor ons in petto zou hebben op onze verrassingsdag. Enkele dagen vooraf ontvingen we een email en Michel's keuze was op Delft gevallen, wat ons direct al aansprak. Om Delft wat beter te leren kennen was er eerst een rondvaart gepland met uitleg door een student van de TUD. Hij heeft er met zijn leuke anekdotes over de historische gebouwen een heel gezellige en geslaagde rondvaart van gemaakt.

Daarna moesten we ons melden bij het stadhuis waar Vera op ons zou wachten. Vera had voor ons fietsen gehuurd en wij zijn door Delft en omstreken een fietstocht gaan maken. We waren verbaasd over de mooie landelijke omgeving en hebben genoten van de fietstocht, de heerlijke lunch, de pauzes op allerlei locaties en een bezoek aan een verrassend beeldenmuseum. Vera was een uitstekende en een heel gezellige gids.

Als afsluiter werden we verwacht in restaurant Hodenpijl in Schipluiden waar we ons zeer welkom voelden door het vriendelijke personeel. We hebben lekker gegeten in het mooie (tuin)restaurant achter de kerk. Als toegift kregen we nog een rondleiding met uitleg over de geschiedenis van deze bijzondere combinatie van kerk en restaurant.
Een zeer geslaagde dag met Michel Verrast.

Ad en Marianne

- Marianne Kennes

Verrassend West-Friesland

Cultuur

Vol verwachting de envelop opengemaakt om te zien waar we heen gingen!
We moesten ons melden in Broek op Langedijk bij de oudste groentendoorvaartveiling van de wereld (prachtig woord voor galgje).

Na een heerlijke lunch mochten we in de veilinghal mee bieden op diverse producten, hierna hebben we nog een rondvaart gemaakt en een persoonlijke rondleiding gehad over het terrein. Vervolgens ging de reis verder naar een plaatsje verderop waar we werden ontvangen door de eigenaar van een wijndomein. Na een korte rondleiding van de enthousiast babbelende eigenaar over het terrein de wijngaard hebben we nog het eea mogen proeven.

's Avonds hebben we heerlijk gedineerd bij dit zelfde wijndomein (Gelukkig konden we hier ook overnachten ivm wijnarrangement).
De volgende morgen zijn we verder gereden richting Hoorn waar we nog een museum hebben bezocht.
Na een lekkere lunch zijn we weer richting huis gereden.
Dit weekend was heel erg geslaagd,vooral omdat het zo relaxed is dat je zelf niets hoeft te regelen. Dit maakt het extra spannend.
Michel heel erg bedankt!

- Arnold&Berreke

Familie uitje

Cultuur

De zussen en broer uit verschillende hoeken van het land verzamelden zich in Beesel op een stralende warme dag in oktober.

Het was best een beetje spannend. De gemiddelde leeftijd van de negen is 76 jaar. Wij begonnen met een heerlijke lunch. Daarna een rondwandeling met een gids . Uiteraard werd er daarna weer even wat gedronken op de markt in de zon. Tot zover heel ontspannen. Daarna moesten wij ons melden bij de Historische Groentehof. Jac Nijskens begroete ons en nam ons mee naar binnen. In een sfeervolle ruimte met een enorme keuken werd ons vermoeden bevestigd. Hij vertelde ons het ontstaan van deze opzet. Dit is om de vergeten groenten weer onder de aandacht te brengen. En daar mee mochten wij aan de slag gaan. Nadat wij eerst nog in de enorme grote groenten tuin hadden gelopen. Dat het hard werken was met bijzondere recepten zal iedereen wel begrijpen. Maar het resultaat was heerlijk!

Die nacht sliepen wij in een voormalig klooster Hotel de Abdij. De volgende morgen aan een grote ronde tafel een heerlijk ontbijt .Daarna om 10 uur vertrokken naar Melderslo. Daar de envelop open gemaakt. Het programma voor deze dag gelezen. Het werd een erg ontspannen dag. Een zeer verzorgd museum met ook buiten heerlijk vertoeven.
Met een concert in de kapel werden al onze wensen waar gemaakt. De dag sloten wij af in de Theetuin.
Michel bedankt voor dit verzorgde weekend.

- Lenie van Gaalen

Hilarische ZEN momenten met een ezeltje

Natuur

Op stap in de natuur met een ezeltje blijkt hét ingrediënt voor complete ontspanning. Het dier bepaalt het tempo en wij hebben alle tijd te genieten van de prachtige omgeving. Het ultieme begin van onze verrassingsdag. Daarna genoten van een overheerlijke high tea in een wellness resort inclusief een weldadige rasul behandeling. En natuurlijk tot slot een heerlijk 3-gangen diner in een bijzonder restaurant. Met www.michelverrast.nl ontdek je nieuwe werelden, stap je uit je comfort zone en dat terwijl alles voor je is geregeld. Maximale quality time!Absoluut voor herhaling vatbaar.

- Wouter en Corina van Mourik

Vier verassingen op één dag!

Natuur

Wat hebben wij een mooie dag gehad! Michel had alles tot in de kleine puntjes goed verzorgd! We zijn ontzettend blij dat onze wensen: natuur, actief en lekker eten in de 4 verassingen van onze dag verwerkt waren!

We begonnen met een flinke steptocht door de bosrijke omgeving van Epe. ’s Middags zijn we op zoek gegaan naar herten en reeën onder begeleiding van een inspiratievolle gids! De afsluiting vond plaats in een bijzonder restaurant waar alles in eigen keuken bereidt is. Van kaasstengel tot pepermunt; een culinair hoogstandje dat we echt niet hadden verwacht!

Michel heeft ons een unieke dag gegeven, die we zelf niet hadden kunnen bedenken. Niet alleen voor jezelf maar ook om cadeau te geven is dit initiatief ontzettend leuk!

- Jasper & Jorinda

Back to nature in Twente

Natuur

Twee controlfreaks die graag in één verrassingsdag de thema’s cultuur, natuur, actief maar niet sportief, met lekker eten en drinken terug willen zien: wat een uitdaging! Michel is het gelukt, en hoe!

De dag begon in Nijverdal met een tocht in een fluisterbootje over de Regge. De omgeving was schitterend en de zon deed ook een duit in het zakje.
Daarna door naar Enschede voor een heerlijke high tea op een hele, bijzondere locatie. Verstopt in een woonwijk tussen alle rijtjeshuizen: dit zouden wij zelf nooit gevonden hebben.
De middag hebben we in het mooie Twentse Welle museum doorgebracht. Herman Finkers heeft ons hier via de audiotour in het plat Twents rondgeleid en verteld over "Twente: Toen, Nu en Straks”. Daarna door naar de Holterberg waar we verwend werden met een overheerlijk driegangendiner. Als afsluiting van de dag zijn we onder begeleiding van een gids in het donker de Holterberg op geweest om naar de nachtzwaluw te luisteren.

Het was een fantastische dag. Overal werden wij hartelijk ontvangen en alles was tot in de puntjes verzorgd. Een aanrader voor iedereen en een dikke 10 voor Michel!

- Anita en Marjolijn

Op blote voeten door Limburg

Natuur

De dag voor vertrek kregen we de verrassingsenvelop met bestemming Limburg en een uitstapje naar Belgie. Het hoogtepunt was op blote voeten onszelf en de omgeving ontdekken met aan het einde van de dag een ware smaaksensatie.

Heel leuk om na het ontdekken van de geheimen van de aardbei, de verschillende ondergronden onder je voeten te ervaren. Je leert echt beter te luisteren naar de prikkels die je voeten geven. Een aparte ervaring.

Heerlijk uitrusten en napraten in een prima hotel met een voortreffelijk diner met producten uit de streek en eigen kruidentuin.

De volgende dag nog lekker nagenoten van het mooie weer en een bijzonder cultureel uitstapje.

Bedankt Michel, je hebt ons echt verrast!

- Erwin en Esther

Summer in the city

Cultuur

Met ons Spaanse taal clubje hebben we ons heerlijk laten verrassen.
We bezochten plekken en plaatsen waar je zelf niet zo snel komt.
Wat deze dag erg leuk maakt is dat je zelf niets geregeld hebt maar wel overal verwacht en verwelkomd wordt.
En alles was goed geregeld waardoor je heerlijk kunt genieten !
Zelfs het weer was verrassend goed waardoor wij een heerlijke "summer in the city" dag hadden.

Muchas gracias Michel y hasta luego .
Saludos, club de español.

- Club de español

Een kijkje in uiteenlopende werelden.

Cultuur


Overlopers, een rotte varkens, rozenkrans, Planken Wambuis, de oudste Acacia van Nederland, high tea, ziende blinden: het gevarieerde programma bevatte uitdaging, voldoende ruimte om bij te kletsen, heerlijk eten en veel verrassingen.

's Ochtends kregen we in het Nijmeegse MuZieum een kijkje in de wereld van de blinde medemens. Anders dan de naam van het museum doet vermoeden stapten we in wereld waar we geen klap zagen, we tastten letterlijk in het duister. De wereld op zijn kop: de blinde die de ziende leidt. Op de tast en op gehoor, gewapend met blinde geleide stok en onder begeleiding van een blinde liepen we voorzichtig schuifelend door appartement, park en winkel. Een colaatje drinken in het café blijkt dan een heel avontuur. Uiteraard vroegen we honderduit aan onze blinde begeleider; blind zijn bleek een lastige beperking, waar prima mee te leven valt.

Na een heerlijke high tea op een terras in Nijmegen togen we naar onze volgende bestemming. Onder de indruk van het ochtend programma was het heerlijk om in de schaduw van de oudste Acacia van Nederland in de tuin van kasteel Doorwerth, te genieten van een kopje koffie. Op eigen houtje bezochten we het fraai gerestaureerde kasteel.

Daarna op naar het diner in restaurant 'de Planken Wambuis', goede keus, erg lekker gegeten. Eerlijk is eerlijk, heerlijk gezeten op het terras hoefden we daar niet zo nodig weg. Maar de dag had nog een mooi slot in petto. Onder begeleiding van een boswachter kwamen we oog in oog te staan een roedel herten, 2 vossen, 3 everzwijnen en een aantal jongere zwijnen. In alle rust genoten van mooie natuur dichtbij!

Het was een heerlijke dag, verrassend en ontspannend en ons op het lijf geschreven, knap werk van de organisator!

Arla en Robbim.

- Robbim & Arla

Verrassend: van fort tot float.

Body & Mind

Wat een heerlijke dag hebben wij gehad dankzij Michel verrast!!
Vooraf hoef je alleen maar te boeken en een aantal wensen aan te geven. En daarna is het alleen nog maar: uitkijken naar een leuke verrassende dag en deze heerlijk over je heen laten komen.

Onze dag begon met een rondleiding in 1 van de 71 forten die Nederland rijk is. Met een stukje cultuur, natuur en een gezellige gids.
De middag stond voor relaxen. Drijvend op zout water konden we heerlijk ontspannen! Na dit rustig afgesloten te hebben met een drankje, gingen we richting het restaurant.
Deze bevond zich aan een gezellige boulevard, inclusief zomerse muziek en uitzicht op zee.
Het was een heerlijke zonnige dag die we konden afsluiten op het strand, met een mooie zonsondergang.
Aan het einde van de dag gingen we zeer relaxed en voldaan naar huis, het voelde echt als een vakantiedag.

Wat wij heel fijn en ontspannen vonden, is dat we rustig de tijd hadden om van de ene locatie/activiteit naar de andere te komen. Dus geen gehaast!
En overal waar je aankomt is "Michelverrast" het toverwoord :-)! Als je dat zegt, dan gaan alle deuren voor je open. Iedereen is goed op de hoogte, wat getuigd van een goede organisatie en goede contacten!

Kortom: een zeer geslaagde dag en een echte aanrader!! Dank je wel Michel!

- Leo en Carmen.

Lekker eten!

Lekker eten

Wat ons thema zou worden was voor ons niet moeilijk te bepalen. Lekker eten ..... dat moest het worden.
Omdat wij vrij onverwachts besloten om een weekend weg te gaan, moest 'Michel Verrast' binnen een paar dagen alles voor elkaar hebben. En dat is gelukt!
Wij hebben ons weekend doorgebracht in een historische Belgische stad en hebben deze op een bijzondere manier mogen bekijken.
's Avonds stond er een culinaire verrassing op het programma en aansluitend hebben we de nacht doorgebracht in het kleinste hotel van de stad.
Kortom, we hebben genoten!

- Gerrit en Christa

Op 'schoolreisje...'

Actief

Als een stel kleine kinderen waren we aan het bedenken wat we nu toch gingen doen. Het voelde als een soort van schoolreisje om op pad te gaan en niet te weten wat je gaat doen. Leuke ervaring!

We hebben heerlijk in de buurt van Ermelo gewandeld en de info en verhalen van Henk Dik mogen horen. Vervolgens kregen we een twee gangen lunch in De Zwarte Boer en wat is er niet lekkerder om warm te eten in de middag en nog een hele dag voor je te hebben.

‘s-Middags zijn we gaan midgetgolfen. Omdat we open stonden voor alles was dit een verrassend leuk uitje. Wij zouden zelf namelijk nooit gaan midgetgolfen maar door Michel hebben we weer eens wat anders gedaan en met plezier.

‘s-Avonds hebben we heerlijk gegeten in Amersfoort. Het was een bijzondere dag met nieuwe ervaringen en alles was perfect geregeld. Voor herhaling vatbaar!

- Ilona en Jan

Heerlijk!

Body & Mind

Ons dagje begon met een privé rondleiding in een kasteel door een zeer bevlogen gids. Als we hem er niet op attent hadden gemaakt dat er een heerlijke lunchproeverij voor ons op het programma stond, had hij zo nog een uur doorverteld!
Na te hebben genoten van de heerlijke hapjes stond er voor ons een bezoek aan de sauna op het programma. Een sauna die we nog niet eerder hadden bezocht en dat terwijl het maar een uurtje rijden was. Daar hebben een paar uur heerlijk gerelaxt en genoten van een voortreffelijk 3-gangen diner.

Heerlijk om even niets te hoeven regelen en toch een VIP behandeling te krijgen ;)

Michel belde ons later nog om te vragen hoe ons dagje geweest was en en paar dagen later lag er nog een lekkere verrassing in de brievenbus. Echt TOP geregeld allemaal. Wij zouden het iedereen aanraden!

- Wiebe en Desiree

Onmetelijk genoten!

Lekker eten

Afgelopen zaterdag was het dan zover, onze verrassingsdag!
Wat hebben we onmetelijk genoten zeg, fantastisch! Natuurlijk hadden we geluk met het weer maar vooral hadden we geluk met de organisatie en planning van jou. Van het begin tot het eind was het leuk, gezellig en lekker. Overal werden we vriendelijk opgewacht en verzorgd.

Ik had natuurlijk je planning bij me maar Petrus wist de hele dag door steeds niets van de volgende activiteit, erg leuk!
Heerlijke wandeling gemaakt en zelfs in de zon op een terras kunnen zitten tussendoor. Vervolgens een super lunch waarna we op ons gemakje naar het volgende adres gingen. Totdat we bij de patissiers binnen stonden wisten we beiden niet wat we gingen doen; een high tea bereiden en vervolgens met zijn allen opeten. We hebben gelachen, geleerd, gebakken en lekker opgegeten! Daarna naar een machtig mooi kasteel waar we weer heerlijke dingen op hebben.
Ondertussen raakten we er maar niet over uitgepraat hoe leuk en gaaf zo’n dag is op deze manier.

Complimenten en ontzettend bedankt! Ik denk dat je ons vaker gaat tegenkomen!

- Anne en Petrus

Geweldig georganiseerde verrassingsdag

CultuurMet veel voorpret door het winnen van deze dag en onze vrienden uitgenodigd om ons te vergezellen waren we verwachtingsvol over onze verrassingsdag.

De dag ervoor kregen wij onze dagindeling en onze vrienden hadden mee mogen kiezen in de items,maar wisten niet wat hun te wachten stond.
Onze eerste verrassing was een bezoek aan het schitterende Wellness en Sauna Resort in Ranst waar we werden verrast met een Health en Sound ritueel waar we enorm van hebben genoten.

We werden in de middag verwacht voor een lunch in Lier bij Brood en Bloemen waar we heerlijk hebben genoten van de verrassende lunchgerechten. Een lunchcafe waar wij normaliter waren voorbijgelopen en nu enorm genoten hebben van dit pas geopende lunchcafe.

Vervolgens een mooie stadswandeling door Lier, een prachtig stadje met een geweldige gids die ons heeft laten genieten van de mooie historische monumenten, straatjes,cultuur en geschiedenis van Lier. Met een bezoek aan de Zimmertoren,gevangenis etc etc
Vervolgens nodigden wij de gids uit voor een drankje en hij nam ons mee naar een leuk bier café waar we gezellig de plaatselijke bieren hebben geproefd.

Als topper hadden we een heerlijk diner in restaurant Cuzina in Lier waar we werden verrast met de Marokkaanse keuken. Een aanrader!!!

We hebben er enorm van genoten en waren verrast dat Michel,dit voor ons had georganiseerd.Ook vonden wij het enorm leuk dat dit cadeau aan onze vrienden zo geweldig is ontvangen.

Een mooie herinnering ...en een geweldige dag.
Michel bedankt.

- Wim,Anne-Marie,Roland en Lennie

Genoten!

Lekker eten

We hebben 2 dagen enorm genoten in de Betuwe! We kozen ervoor om pas op de dag zelf te horen wat ons te wachten stond, heel leuk! Alles was super geregeld en we hadden een afwisselend programma. Hierin was ook voldoende tijd om voor onszelf wat te doen. Op de fiets langs de Linge, aardbeien plukken en eten bij de wijnboer. Het was super!

- Eveline en Wouter

Dat was een mooie dag!

Natuur

Voor Marga's verjaardag een dagje uit naar de Veluwe! Het mooie aan deze verrassende dag was wel dat we dingen deden die we anders nooit zouden doen. Rondrijden op elektrische scooters, het geeft een heel ander beeld van de Veluwe, omdat je actieradius groter is. En lekker eten en lunchen in Doesburg, de mooie hanzestad aan de IJssel. Met een stadswandeling heeft een kundige gids ons veel verteld over de historie van deze stad. Alles tot in de puntjes verzorgd door Michel Verrast. Een echte aanrader!

- Marga Vink / Paul Impens

Culture-History-Food Adventure Trip

Cultuur

We had an amazing trip to S'Heerenberg.
We enjoyed the really interesting sightseeing of the old town with the unique story of the smuggler life between the frontiers in the last century. We started to have a brunch in the cute cafe De Snor in the middle of the small town. Than we got a beautiful sightseeing trip from center, along the smuggler way, along the small Greenskanaal between the fields. Seeing nice birds, a lot of horses, sheeps and cows. Nature pure. The fields, forest and flower garden of the castle "Kasteel Huis Berg's" were beautiful and incredible. So many different plants and flowers, all of them gift from guests of the family Berg in the last hundred years. The history of the castle was such interesting because the owners of the castle changed twice a time.
After the trip we went to an amazing place: Mezzo at Braamt with a fantastic restaurant. #www.mezzo-montferland.nl
Small, cute, beautiful, amazing decorations, lovely bedrooms and... such good kitchen. We liked it a lot. We passed a beautiful evening there. The waiters were so friendly and dedicated. Compliment to the cooks and staff.

Michel, thank you really much. The trip was amazing and we sure wont forget it. It was a fantastic cross between culture, nature, history and specially perfect dinner.

For sure we will see us again!

- Miriam & Uli Nölkensmeier

Lekker weg met z'n 2-en

Lekker eten

Via mijn werkgever hebben we een tegoedbon gekregen voor een 2-daagse trip georganiseerd door Michel Verrast. Wat een super leuk idee!!
De thema’s die wij hebben aangegeven waren lekker eten, cultuur en actief. De reisafstand was voor ons geen issue, kom maar op dachten we…….
Wat een feest was het toen we de papieren kregen. De trip zou plaatsvinden in België, heerlijk! Het buitenland geeft ons altijd een extra vakantiegevoel. We moesten ons aan het begin van de middag melden bij een abdij voor de eerste activiteit. We kregen fietsen uitgereikt en mochten de prachtige omgeving gaan verkennen. Onderweg hebben we heerlijk kunnen lunchen in een van de vele restaurantjes welke wij tegenkwamen.

Tegen het einde van de middag reden we naar ons hotel, midden in de stad. We troffen daar een super mooie kamer met alles erop en eraan. We hebben eerst de stad te voet ontdekt en hebben vervolgens heerlijk geborreld op een terras. Om 20.30 uur moesten we ons melden bij een klein, gezellig Italiaans restaurant. Wat hebben we daar heerlijk gegeten èn gedronken. Aansluitend nog lekker nageborreld op een verwarmd terras dichtbij het hotel.

De volgende ochtend, na een heerlijk uitgebreid ontbijt, hebben we nog een mooie stadswandeling gemaakt.

Het waren 2 heerlijke dagen en het was fantastisch georganiseerd door Michel. Het was, voor ons als reisgoeroes, erg leuk om zelf een keer verrast te worden.

Nogmaals dank je wel Michel voor de verrassende trip, we zullen je aanraden bij iedereen die maar wil!

Esther en Marcel

- Esther en Marcel

Verrassingsdag en wat voor een!

Cultuur

Omdat we beiden dit jaar 75 worden, kregen we deze verrassingsdag aangeboden.; en een verrassing was het! Eerst naar het Museum van de Vrouw in Echt. Met een prima gids liepen wij al kijkend door onze jeugd,. Daarna een heerlijke lunch in Echt bij Ech Lekker. Het volgende uitje op het programma was een boottocht door de haven en sluizen van Maasbracht. Met een kleinere boot tussen vrachtschepen in een sluis liggen is een aparte ervaring. Het weer was prima en we hadden even tijd om aan de waterkant te genieten. Als afsluiting van de dag was voor ons een heerlijk diner gereserveerd in 't Veerhuis in Wessem. Het was een fantastische dag.

- Kees en Jeanne

Relaxen in de kleinste stad van Nederland

Natuur

Met de zon aan de horizon en geen clue wat we die dag zouden gaan doen ~ echt een verrassing om op de 1e locatie pas te horen wat de dag in gaat houden ~ gingen we op pad.
 
We werden verwacht op een mooi landgoed en de 1e kennismaking bleek een rit met paard en wagen. Nooit geweten dat een paard 2x zijn gewicht kon trekken. Maakt het een stuk relaxter als ik ze voortaan hard aan het werk zie. ;-)  Een vrolijke jongedame vertelde van alles over het landgoed en de paarden en het was erg leuk om mee te krijgen.
Terwijl wij onze volgende verrassing, een picknickmand, gingen ophalen kwam er net een regenbui om de hoek kijken. Maar een mooie grote rode beuk voldeed prima als paraplu en zo konden we genieten van al het lekkers dat er voor ons was klaargemaakt. Met een terugkerende zon en nog wat tijd over voor ons volgende adres, hebben we nog een heerlijke wandeling door de kasteeltuinen gemaakt. Wat een pracht aan bloemen naast de oude bomen!
 
Op een terras verderop, werden we gastvrij onthaald voor een natuurwandeling. Geïnspireerd door al het moois in de natuur vertelde de gids enthousiast over de omgeving en de aanwezige flora en fauna. Voortaan weet ik echt het verschil tussen een vossenspoor en een hondenspoor. We hebben de dag afgesloten met een heerlijk 3-gangen menu op het terras in de avondzon. Wat wil je nog meer? Michel, dank!
 

- Debora en Rich

Leiden beleefd

Cultuur

Een dag om op een verrassende manier kennis te maken met Leiden. Lekker luxe, de kaartjes voor de rondvaart en de Hortus Botanicus geregeld! Daarnaast een leuk adres voor de lunch en een uitstekende gelegenheid voor het diner.
Tussen de geplande tijdstippen genoeg gelegenheid om zelf de stad te bekijken. geen gehaast! Kortom: een hele goede dag gehad.

- J&P

leeeuuuuk!

Lekker eten

Wat was het leuk! Heerlijk om eens niet te weten wat je gaat doen en toch even ertussen uit. We moesten ons ergens melden waar we een picknick mand kregen en vervolgens een middag gevaren. wat een prachtige tocht door prachtige gebieden! 'S avonds heerlijk maar dan ook heerlijk gegeten! volgende dag gingen we voor een heerlijke begeleide wandeling op pad door een prachtig gebied, wat een mooie omgeving en we boften met het weer! 'S middags op een plek geweest waar we zonder adres nooit waren gekomen maar ook erg leuk om te zien waar je in de middel of nowhere terecht kan komen. Zowaar hadden we nog een avond waar we gingen eten in een ander plaatsje, waar we ook heerlijk gegeten hebben. Tussendoor genoeg ruimte om het pittoreske plaatsje te bekijken en heerlijk te genieten van de dagen. Het voelt alsof je in de watten gelegd bent met aandacht voor de kleine dingen! Zeer de moeite waard om jezelf eens te verrassen!

- Miriam

Bedankt voor het mooie en bijzondere cadeau!

Cultuur

Het was een dag vol verrassingen, ingevuld door “Michel verrast”. Een stedentripje naar Haarlem.
Onze eerste activiteit was een bezoek aan een museum. Hier werden sinds de 16e eeuw krankzinnigen verpleegd. Het museum heeft als belangrijkste onderwerp de psyche en geest van de mens in al haar facetten. Er zijn  nogal wat “stoornissen” in onze maatschappij. Mensen die anders functioneren dan doorsnee. De films en teksten geven een goede indruk hoe het was en is.
Toen was het tijd om te lunchen. We hebben heerlijk geluncht in een trendy horecagelegenheid in een mooi monumentaal pand.
Na de lunch stond Jan te wachten om ons rond te leiden en zoveel mogelijk te vertellen over Haarlem. We kunnen jullie vertellen, Haarlem is echt een mooie stad, met vele hofjes en groene straatjes. Weten jullie dat Giel Beelen (dj) en Jacqueline Govaert (zangeres Krezip) in Haarlem wonen?
Om 18.30 uur hebben we heerlijk gedineerd bij een Italiaans restaurant. Het was heerlijk. En toen eindigde de dag vol verrassingen, we hebben genoten. Dank jullie wel!!

- Ad en Jo