Michel Verrast stopt per 1-1-2024

14-09-2023

Acht jaar geleden begon het avontuur. Met veel plezier organiseerde ik soms al wat voor familie en vrienden. En tijdens het hardlopen bedacht ik daar mijn werk van te gaan maken. Mensen verrassen met de leukste kleinschalige plekjes en activiteiten in Nederland en België, weg van waar de meeste toeristen al naar toe gaan.

Ik maakte een ondernemingsplan en liet dat kritisch bekijken door mensen die ik al kende uit de reiswereld. Michel Verrast werd ook meteen lid van de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) waardoor het netwerk in de reisbranche snel groter werd.

Om het concept verrassingsreizen te testen werd een aantal mensen op pad gestuurd. Er kwam prima feedback en met nog wat sleutelen hier en daar ging het bedrijf van start: Michel Verrast, verrassingsreizen in Nederland en België.

Ik vind het nog steeds geweldig om mensen te verrassen met bijzondere, kleinschalige plekjes en hen weer te laten ervaren hoe leuk het is eens niet alles van te voren te weten. De controle te durven loslaten en alles gewoon op je af laten komen. Niettemin loop ik tegen een aantal zaken aan die doorgaan met Michel Verrast lastig maken. De markt is klein merk ik. Bovendien sta ik nu voor een aantal flinke investeringen die ik niet meer verantwoord vind om mijn bedrijf financieel gezond te houden.

Kortom, Michel Verrast stopt per 1 januari 2024. Een verrassingsreis boeken kan nog met terugreis uiterlijk op 24 december. Ditzelfde geldt voor cadeaubonnen; inwisselen kan nog met terugreis uiterlijk op 24 december.

En nu? Ik sluit een hoofdstuk af en ga beginnen aan een volgend hoofdstuk. Waar een deur dicht gaat, gaat ongetwijfeld ook weer een deur open. Ik stap het liefst opnieuw de reiswereld binnen, maar ook de sportwereld trekt mij enorm. En ook buiten deze twee werelden is er uiteraard veel te beleven denk ik. Als ik mijn passie, enthousiasme en kwaliteiten goed kwijt kan, dan komt het helemaal goed.

Graag wil ik alle gasten die met Michel Verrast op pad zijn geweest enorm bedanken. Uiteraard ook alle aanbieders van kleinschalige accommodaties en activiteiten in Nederland, België, Marokko en Bosnië Herzegovina waarmee ik heb samen gewerkt. Teveel om op te noemen, dus in één keer: bedankt voor jullie passie, enthousiasme en bereidheid tot samenwerking. Tenslotte gaat mijn dank ook zeker uit naar Pixel Creation die altijd de website heeft verzorgd en de leden van de VvKR die vaak prima tips gaven en waarvan de passie en enthousiasme altijd aanstekelijk hebben gewerkt.

De komende maanden ga ik met veel plezier de laatste verrassingsreizen organiseren en laat ik me verrassen door wat er daarna allemaal op mijn pad komt.

Tot ziens of horens!

Met verrassende groet,
Michel Verrast