Kan ik nu een verrassingsreis boeken of niet?

11-03-2021

Vraag 1 : Kan ik nu met goed fatsoen een verrassingsreis boeken?

Natuurlijk kan dat, maar kies een vertrekdatum voor de zekerheid vanaf ca. half april. Hopelijk zijn de nu nog gesloten sectoren, waaronder in ieder geval de horeca, dan weer (gedeeltelijk) geopend.Vanwege de onzekere situatie is het logisch dat je nu aarzelt. Michel Verrast biedt je daarom de garantie dat je je geld terug krijgt wanneer de reis vanwege het reisadvies geannuleerd moet worden. Je krijgt geen voucher bij Michel Verrast, maar gewoon je volledige reissom terug. De reissom laten staan voor vertrek later in het jaar of meteen omboeken naar een datum later in het jaar kan natuurlijk ook altijd.

Vraag 2 : Wat zijn de voordelen van boeken via een reisorganisatie?

Je kunt de datum veranderen, omboeken of je geld terug krijgen als de reis niet door kan gaan. Je mag zelf gratis annuleren of omboeken tot uiterlijk 7 dagen voor vertrek. Als je op eigen gelegenheid iets boekt, heb je geen garantie dat je je geld terug krijgt als er een negatief reisadvies is.Het hotel kan zeggen dat het toch open is. Een pakketreis bij een reisorganisatie biedt meer zekerheid.

Vraag 3 : Kan een reisorganisatie een bewijs van vaccinatie eisen?

Een reisorganisatie volgt de regels van het land van bestemming. Als bijvoorbeeld België alleen mensen binnenlaat die negatief zijn getest of een vaccinatiebewijs hebben, moeten we dat naleven.

Vraag 4 : Hoe zit het met kleurcodes en reizen?

Naar gebieden met een groen of geel reisadvies kun je gewoon reizen. Een rood reisadvies betekent dat er gevaar is en je direct terug moet komen. Michel Verrast haalt je dan direct weg. Bij een oranje reisadvies worden alle niet essentiële reizen afgeraden. Soms kun je je reis afmaken als je al ter plekke bent, soms wordt je meteen teruggehaald. Alle reizen die nog moeten vertrekken worden geannuleerd en de reissom wordt terug gegeven.

Vraag 5 : Kun je een reis naar geel gebied annuleren omdat je bij nader inzien niet durft vanwege het coronarisico?

Als je naar een geel gebied gaat, is de reis veilig uit te voeren en gaat die dan ook door. Een persoonlijk gevoel van onveiligheid over welke situatie dan ook, is geen reden om kosteloos te mogen annuleren. 

Vraag 6 : Dekt een annuleringsverzekering annuleren vanwege corona?

Een coronaverzekering bestaat niet. Om te annuleren, moet je over het algemeen een goede reden hebben. Met een positieve coronatest kun je niet op reis omdat je ziek bent. Dit valt soms wel onder de annuleringsverzekering, het verschilt per verzekeraar.

Vraag 7 : Kan ik een verrassingsreis boeken zonder meteen al het gehele bedrag te betalen?

Dat kan zeker, maar er geldt altijd een aanbetaling, omdat leveranciers ook een aanbetaling willen hebben. Reken op 15-30 % van de totale reissom.