Blog over verrassingen in Arnhem

12-03-2018

Verrassingen in Arnhem

Ook in eigen stad heb ik soms moeite bij te houden hoeveel horeca erbij komt. Het aanbod, en gelukkig ook de diversiteit, wordt steeds groter. Dus ik ga in de bittere kou op pad naar de nieuwste verrassende plekjes. Als eerste beland ik in een koffiezaak met, heel speciaal, een koffiebranderij erbij. De zaak is vele malen groter dan de buitenkant doet vermoeden. Een enorme kelder is heel gezellig ingericht. Ik drink daar een heerlijke dubbele espresso, klaargemaakt door een erg enthousiaste eigenaar. Naast het kopje wordt een kaartje neergezet met uitleg over de koffie die je drinkt, verrassend en origineel.

Rotterdammers op de koffie

Op naar de volgende koffiezaak, ik kan met die kou nog wel een bakkie gebruiken! Ditmaal een koffiezaak met ook lunches en zelfs een winkel met verrassende hebbedingetjes erbij. Ik krijg wederom goede koffie en ook een prima tosti. Ik heb taaie kost meegenomen om te lezen, uitleg over de nieuwe Wet op de Privacy. Maar dan vang ik een verhaal op een paar tafeltjes verder. Twee jongeren uit Rotterdam waren hier vorig jaar op vakantie, hadden hier geluncht, en zijn er nu weer. Teruggekomen omdat het hier zo lekker was. Maar ik vermoed dat dat niet de enige reden was. De eigenaresse reageert erg enthousiast als ze hoort dat zij na een jaar speciaal weer naar haar zaak zijn gekomen. Vol passie vertelt ze hoe haar zaak draait en wat ze allemaal heeft gedaan afgelopen jaar. De gastvrijheid en persoonlijke benadering zijn een grote reden dat deze Rotterdammers hier weer zijn. Dat is echt iets wat je onthoudt en waarin je je kan onderscheiden.

De Gele Rijders in vol ornaat

Tenslotte ga ik naar een defilé van het Korps Rijdende Artillerie, beter bekend als de Gele Rijders. Ter gelegenheid van het 225 jarig bestaan en op het Gele Rijders plein omdat zij hier lang gelegerd zijn geweest. Ik wist hiervan, heeft uitgebreid in de kranten gestaan, maar velen om mij heen niet merk ik. Ik spreek meerdere mensen van buiten de stad die compleet verrast worden door dit unieke, kleurrijke en indrukwekkende defilé. Net als ik staan zij meer dan een half uur te blauwbekken om dit mee te maken. Compleet onverwacht maken zij dit mee, ze worden verrast en vertellen me vol enthousiasme dat dit toch wel iets heel aparts is om zo even tegen te komen. Ze zullen die dag ongetwijfeld meer gezien hebben in Arnhem, maar dit zal blijven hangen en later verteld worden. Ik vond het erg mooi om te zien, maar het effect bij de mensen die het niet van tevoren wisten was nog vele malen groter. Zo werken verrassingen dus!