Blog over geluk en verwachtingen

21-05-2017

Vergroot je geluk zonder verwachtingen

Het jaarlijkse bierweekend met vrienden staat weer voor de deur. Ditmaal georganiseerd door mijn broer. “Practice what you preach” zeggen ze vaak en dus stap ik in de auto en weet alleen dat ik naar Antwerpen ga. Natuurlijk is er een mail verstuurd met de naam van de brouwerij die we gaan bekijken en ook het hotel waar we overnachten wordt genoemd, maar ik kijk niet op de website van de brouwerij en van het hotel en heb dus geen idee waar ik terecht kom. Dat wordt een verrassing dus! Zonder voorbereiding en verwachting op pad, ik voel me heerlijk relaxt.

Voel de energie!

We stappen bij de brouwerij naar binnen en wat is het hier groot! Het is een oud pakhuis dat wist ik wel, maar ik had verder geen enkele verwachting. Ik word verrast door de prachtige inrichting en de historie die mooi bewaard is gebleven. En dan de eigenaar die de rondleiding en proeverij verzorgt, geweldig te horen en zien hoeveel passie hij heeft! Hij heeft energie en geeft energie. Hij heeft het duidelijk naar zijn zin met onze groep van liefhebbers, maar liefst twee uur vol verhalen en bieren proeven. Je kunt de bieren vooraf opzoeken en lezen hoe ze gewaardeerd worden. Of je ziet wel wat er op tafel komt en gaat ze simpelweg proeven. Ik hou toch van dat laatste!

Word altijd verrast!

Op naar het hotel! Ik ken alleen de naam van het hotel en stap dus opnieuw zonder enige verwachting naar binnen. Wat men op booking.com schrijft? Geen idee! Waar het ligt? Geen idee! En dus kan het alleen maar meevallen want ik verwacht niets. Hierdoor word ik altijd verrast! Het blijkt een prima hotel met alles wat je nodig hebt voor een nachtje: goed bed en goede douche en een heerlijk ontbijt. Heel grappig: we reden de parkeergarage onder het hotel in en lijken in Madurodam beland! Passen, meten en draaien, maar de auto past uiteindelijk op dat enig overgebleven plekje. Juist hier praten we jaren later nog over denk ik.

Spontaan uit eten en eh, relax!

Met een groep van 6 mannen op zaterdagavond Antwerpen in en niet gereserveerd? Groot voordeel: dan is het al snel goed! We komen langs een brasserie waar het rustig is en een snelle blik op de kaart zegt ons: hup naar binnen! Lekker bier van de tap en heerlijk eten, zo moeilijk is het dus niet. Alles van tevoren uitpluizen en reserveren kan ook, maar dan ken je vaak ook de menukaart al. Dit is tenminste weer lekker spontaan, veel leuker! De volgende dag sluiten we na een leuke wandeling aan de overkant van de rivier, ver weg van de toeristen, af met een lunch. De bediening is traag, en dat is dan zo’n meetmoment om te zien hoe ontspannen je bent. De één denkt “ik zit hier goed, zal mij wat schelen als het langer duurt” en de ander loopt na amper vijf minuten al naar binnen om “te melden dat we er zijn”. Wat een gehaast volkje zijn we toch denk ik dan. Waar gewerkt wordt, worden soms fouten gemaakt, toch? Relax! Vol energie rij ik terug, wat is verrast worden en spontaan dingen doen toch leuk!