Blog over een brievenbus, hardlopers en energie gevende mensen

13-07-2017

Zondagochtend, 10.30 uur. Een bijna straalblauwe lucht, heerlijk weer om te gaan hardlopen! Ondanks dat ik niet zo’n ochtendloper ben en last heb van een lichte blessure, heb ik zin om naar buiten te gaan. Ik neem me voor te gaan genieten, goed om me heen te kijken en op gevoel te gaan lopen. Zonder planning, lees een streeftijd, draai ik al snel de Drielse Rijndijk bij Arnhem op. Ik loop 9 km heen, keer om en loop weer 9 km terug. Aan beide kanten van de weg is zoveel te zien en ik weet wel waar ik op 9 km ben, dus op het horloge kijken hoeft dus gelukkig nauwelijks. Alle tijd mijn ogen eens goed de kost te geven en mezelf te laten verrassen.   

Een Noorse brievenbus!

Het is nog heerlijk rustig op de dijk. Ik zie al snel de eerste kanovaarders, een waterskiër en een zee van prachtige gele en paarse bloemen. Nog maar een paar kilometer onderweg en ik geniet al. De zon schijnt heerlijk, prima temperatuur. En dan opeens zie ik een brievenbus! Ik let nooit op brievenbussen en normaal gesproken had ik deze nooit gezien. Een rode met twee schuin aflopende daken en op die daken gras/ mos/ begroeiing. Een typisch Noorse kleur en het doet me terugdenken aan een geweldige vakantie in Noorwegen. Noorse huizen met gras op het dak, prachtig om te zien. Ik loop hier vaker en deze brievenbus staat er misschien allang. Omdat ik nu niet alleen met hardlopen bezig ben maar om me heen kijk, in het hier en nu leef, valt ie me opeens op. Verrassend hoe dat kan gaan.    

Energie gevend gezelschap

Verder hardlopend krijgen mijn gedachten de vrije loop. Tijdens het hardlopen ontstaan vaak goede ideeën. Buiten actief bezig zijn laat je vaak helder denken. Ik neem me voor vaker af te spreken met vrienden en familie die me energie geven. Die dezelfde kernwaardes hebben als ik en positief en enthousiast zijn. Die mij motiveren en meedenken over de toekomst. Die graag dromen maar ook plannen maken. Kortom gesprekken die energie opleveren in plaats van dat het energie kost. Gesprekken die ook nog eens ergens over gaan en waarin we elkaar inspireren. Ik verras mezelf hoe helder ik hierover denk terwijl ik toch 17 km aan het hardlopen ben. Blijkbaar is even loskomen uit het alledaagse leventje echt ergens goed voor! 

De zijweg negeren

Ik zie nu ook opeens de zijweg naar een parallelweg, nooit op gelet. Iemand wees me daar ooit op en zei “goed voor de afwisseling”. “Dan neem je de dijk heen en de parallelweg iets verderop landinwaarts terug”. En nu denk ik, dat hoeft helemaal niet. Als je maar genoeg om je heen kijkt met je ogen echt open, zie je genoeg! En dan schiet me ook nog ineens een prachtige promotiekans te binnen, een bedrijf wat een grote associatie met verrassingen heeft. Waarom ben ik daar niet eerder opgekomen? En na 17 km ben ik weer thuis, de volgende stap voor de marathon is gezet. Mijn verrassende inzichten zet ik kort op papier, snel weg uit mijn hoofd. Op naar een verkwikkende douche! Vol energie voor de rest van de dag, wat is verrast worden toch leuk!