Blog duurzaam op reis met een verrassingsticket

19-10-2018

 

Afgelopen weken hebben me aan het denken gezet. En dat heeft mij zelf deze keer verrast! Ik bezocht twee evenementen, het Wereld Toerisme Event in Nijmegen en de Toerisme Top in Deventer. Het eerstgenoemde evenement had als hoofdthema duurzaam reizen, het tweede had meer als doel te bekijken hoe om te gaan met het alsmaar groeiende aantal toeristen in Nederland (uiteraard heeft dit ook duurzaamheid als uitgangspunt). Heel eerlijk was ik nog niet zo (bewust) bezig met duurzaam reizen. Maar ik merkte dat veel horen hierover en praten met collega reisondernemers je ogen verrassend opent.  

 

Michel Verrast en duurzaamheid

 

Als je niet duurzaam bent, doe je niet mee. Zo lijkt het tegenwoordig wel te zijn. En duurzaam zijn omdat dat nou eenmaal zo hoort, daar ben ik niet zo’n voorstander van. En toch ga je dan nadenken, hoe duurzaam ben ik zelf eigenlijk bezig? Met kleine stappen, bewust handelen en logisch nadenken kun je al een heel eind komen denk ik. De verrassingsreizen zijn in Nederland en België, dichtbij en een korte reisafstand dus. De afstanden tussen de verrassingen houd ik zo kort mogelijk. Ik werk zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers, zelden met ketens. En papier is nauwelijks nodig. Dat dit allemaal duurzaam is, daar werd ik me heel eerlijk nu pas echt bewust van en is dus grotendeels toeval geweest. En ook weet ik nu dat er nog zoveel meer te doen is! Bewust handelen en logisch nadenken zonder er meteen een hot topic van te maken. Een duurzamer verassingsticket is in de maak.

 

Verrassend weg van de massa

 

Veel gehoord bij de Toerisme Top: niet spreiden maar verleiden. Hoe het groeiende aantal toeristen zover te krijgen dat zij de minder bekende plekjes van Nederland opzoeken? Uiteraard ben ik daar groot voorstander van! Met Michel Verrast ben je sowieso zoveel mogelijk weg van de massa, naar de unieke en verrassende plekjes. Ik denk dat samenwerking tussen de verschillende regio’s en aanbieders hierin enorm belangrijk is. En dat mis ik toch nog wel. Als ieder voor zich hun regio of activiteit op de kaart gaat zetten, komen we er denk ik niet. Waarom niet hoppen van de Betuwe via Arnhem en Nijmegen naar de Achterhoek? Koppelen van regio’s en “grens” overschrijdende arrangementen aanbieden hebben de toekomst denk ik. Hierin is nog veel te doen en te bereiken.    

 

Verras iemand anders

 

Over duurzaam denken ben ik deze keer zelf verrast. Maar een ander verrassen is minstens zo leuk. Of gewoon jezelf! Mijn missie is mensen de kracht van een verrassing te laten ervaren. En dat doe ik door verrassingstickets aan te bieden. Op pad gaan om te ontdekken, avonturen te beleven maakt dat je met nieuwe energie weer terugkomt. Zonder verwachtingen op reis gaan geeft altijd een verrassend element. Je voelt de vrijheid en doet weer eens iets spontaan. Heb je vragen over een verrassingsticket of een van de verrassingsreizen? Ik denk graag mee. Bel Michel op 06-21281587 of mail naar info@michelverrast.nl